Geweest: ‘Deutsche Grafik’

18 januari • 8 maart 2020 | Opening zondag 19 januari om 15 uur

Vijf Duitse grafici bevestigen het vooroordeel van de Deutsche Gründlichkeit. Aan hun prenten kunnen we zien dat zij met oog en liefde voor detail werken. De in Zutphen wonende Peter Kalkowsky is naast exposant ook de samensteller van ‘Deutsche Grafik’. De gekozen grafiek kan ingetogen zijn, maar kan ook onstuitbare kracht en levenslust tonen.

Daniela Baumann
Daniela is een multidisciplinaire kunstenaar. In haar werk zijn de verschillende componenten nauw met elkaar verbonden en uitgewisseld, wat resulteert in een breed spectrum van artistieke taal. Haar thema’s zijn intens, zoals menselijke psyche, intieme drama’s, herinneringen, vergankelijkheid en liefde. Waarbinnen een verkenning van afstand en nabijheid.

Katharina Fischborn
De kunst van Katharina is constant in beweging, verandering en uitbreiding. Ze combineert traditionele grafische technieken zoals houtsnede met innovatieve ruimtelijke concepten. Ze creëert doorschijnende papierstructuren en expansieve installaties, die ze op een grafische manier met een scalpel bewerkt.

Alexandra Frohloff
Alexandra werkt als printmaker en maakt boeken, cassettes en losse afbeeldingen in kleine oplagen. Haar uitgangspunt is bijna altijd de tekst. De technieken die zij gebruikt, zijn vaak combinaties van verschillende druktechnieken. Grote vlakken en gedetailleerde vormen die transparant of dekkend op elkaar worden afgedrukt.

Peter Kalkowsky
Peter was op zoek naar een zo perfect mogelijke strakke lijn. De zoektocht naar deze lijn bracht hem op een met draden te bespannen raamwerk. Na het ininkten geven ze onder druk een afbeelding.
Het gebruik van de draaddruk geeft Peter een groot gevoel van vrijheid. De repeterende en wisselende structuren zijn voor hem een voortzetting van een innerlijke werkelijkheid.

Christina Sauer
De kleurenhoutsnede is het favoriete uitdrukkings- medium van Christina. Experimenteren, artistiek denken en conceptie komen samen in de voltooide print. Vaak gaan monochrome kleurvlakken in dialoog met sterk gestructureerde beeldgebieden. Als drukblok gebruikt ze MDF platen, vurenhouten rabatdelen, maar ook boomschijven uit haar geboorteland Zweden.